Účastníci: Clingon, Ondra, Hrom, Biceps, Ozzi

Rozhodli jsme se zapojit do sbírky, kterou organizovalo Ústředí Junáka. Cílem sbírky bylo vyrobit co nejvíce zákopových svících, které poputují na Ukrajinu, kde pomohou v zasažených oblastech bez elektrického proudu. Organizace ve Slaném jsem se ujal já, za pomoci zbytku Svaté trojice. Jelikož na Ukrajině potřebuji tyto provizorní dodávky tepla, co nejdříve, měli jsme na zorganizovaní celé výroby necelý týden. Parafín pochází nejen z našich domovů, ale i od několika členů oddílu, který se samotné výroby nemohli zúčastnit, tak nám alespoň pomohli dodáním potřebného materiálu,  za což jim tímto velmi děkuji. Též jsme sehnali parafín na slánském hřbitově a v kostele.

Den D připadl na čtvrtek. S Ondrou jsme jsme vše připravili na Domečku a začali s litím svící. Po chvíli se k nám přidal Hrom a v zapětí i Ozzi. Výroba postupovala svižně, hlavně díky dobrému rozdělení práce. Část z nás řezala plechovky, někdo je plnil kartonem a zbytek rozléval roztavený vosk. Později se k nám připojil i Biceps, kterému zavolal Hrom. Jelikož nás bylo i tak málo, část práce se nestihla. Proto jsme se rozhodli, že budeme pokračovat další den. A abychom se odměnili, zašla si část z nás večer na kebab.

V pátek se před námi objevil problém, který nikdo neočekával. Měli jsme hodně vosku, ale málo plechovek. Tento nedostatek jsme se rozhodli vyřešit návštěvou školní jídelny, kde jsme bohužel nepochodili. Obešli jsme proto ve Slaném pár kontejnerů s kovem, ale smůla nás stále provázela. Když jsme si uvědomili, že již nic nenajdeme, vrátili jsme se na Domeček, který potřeboval pořádně vyčistit. Uklízení jsme naštěstí stihl tak, že když začala Jedničce schůzka, nebylo poznat, že to tam před chvílí vypadalo jak po výbuchu v svíčkárně (až na to, že celý Domeček voněl po vosku).

V následujícím týdnu jsme svíčky odvezli do Prahy, odkud budou pokračovat na Ukrajinu. 

Clingon

Výsledek byl 42 svíček různých velikostí (https://docs.google.com/document/u/0/d/1CZ4s2XpYEkckFHOGNIchqOEWfJmSPE2YMD9VOwblrMI), podívejte se sami: ZDE

 

Svíčky pro Ukrajinu